Reisverslag Guy & Diane m/s ChanChan

 

hoi,

Alles goed met jullie ?
We bevinden ons voor het ogenblik voor een paar weken in Bretagne aan de de Cotes d’Armor et les terres costarmoricaine!

Wat een onwaarschijnlijke schoonheid ….een combinatie van een unieke wel ruikende zeer gediversifieerde natuur, flora en fauna …bossen ,weiden, natuurreservaten, boerderijen, lavarotsen, heuvels en zicht op de zee….uniek in een rotsig kustgebied dat het mooiste is dat we ooit hebben beleefd!
En dat alles overgoten met een overal aanwezige maritieme sfeer ,verleden en heden …..een onwaarschijnlijk patrimonium en een zeer intens zeeactiviteit, visserij en pleziervaart !!
Magnifieke haventjes !!! Crêperie ,galetterie, barretje en restaurants met onvergetelijke uitzichten op de droogvallende havengeulen en de de onmetelijke smaragdblauwe zee ten einder.
Prachtige stranden waaronder les sables d’or en vele andere ( heel wat anders dan de Belgische kust !!)
En wat een geschiedenis!! de middeleeuwen , kastelen, gotisch romaanse kerken, musea en prachtige Bretoense woningen spetteren hier rond je oren, je weet niet wat eerst te bezoeken …
>OVeral goedkoop en lekker eten …..je kan de bretoense keuken degusteren aan prijzen die redelijk zijn en het is soms goedkoper dan dat je het zelf klaarmaakt !

We verblijven in een tot gite omgetoverde boerderij ( met keuken !!) en met alles erop en eraan, met een schitterende hof middenin de pampa’s ,rust rust.
De plaatselijk boeren markten leveren de beste producten van de streek ,dus ook koken geblazen …een plezier!!
Maya in alle staten van gelukzaligheid en wij ook.

Spijtig genoeg leiden er naar deze plaats geen bevaarbare kanalen zodat een motorboot reis naar een haventje om hier te kunne verblijven uitgesloten is
… misschien kopen we terug een zeilboot !!
Wilde wateren en sterke stromingen maar o zo prachtig!!

Een absolute aanrader voor al degenen die eens een andere vakantie willen dan reizen per motorboot of andere klassiekers !

Vele zonnige groetjes en knuffels van :

guy&diane&maya

fotoreportage volgt

Geef een reactie